Schimbare model/parola pe Android

unlock pattern

In urma numeroaselor comentarii prin care mi se cerea o metoda de a debloca un smartphone cu Android atunci cand am uitat parola sau modelul, m-am hotarat sa fac un articol pe aceasta tema.

Atentie: acest ghid se refera strict la modelul si parola de deblocare activate din Setari>Securitate, NU functioneaza in cazul codului PIN al cartelei SIM.

1. Aveti un model de deblocare ca cel de mai jos, dar ati uitat combinatia.

2. Introduceti gresit modelul pana cand telefonul va da un mesaj prin care sunteti informat ca modelul a fost introdus gresit de prea multe ori si se va bloca 30 de secunde. Dupa acest mesaj veti avea in coltul din dreapta-jos “v-ati uitat modelul” si dati clic pe acesta.

3. Se va deschide o fereastra unde trebuie sa introduceti adresa de gmail si parola pe care le-ati folosit atunci cand ati pornit pentru prima data telefonul (cand l0ati cumparat ).

4. Daca emailul si parola au fost corecte, se va deschide meniul din Setari>Confidentialitate si puteti alege o alta modalitate de blocare a ecranului, inclusiv si metoda normala, fara parola/model. Ati rezolvat :) .

5. (OPTIONAL: DOAR PENTRU CEI CARE NU MAI STIU CONTUL DE GOOGLE) : Scoateti bateria telefonului si intrati in recovery mode. In cazul telefoanelor Samsung cu Android 2.2/2.3 tineti apasat butonul HOME si tasta de blocare a ecranului. In cazul telefoanelor Samsung cu ICS si a telefoanelor LG, tineti apasat tasta de blocare, HOME si volum jos. Se va deschide un meniu in care navigati cu tastele de volum pana la “wipe data/factory reset” si apasati HOME (in cazul telefoanelor cu Android 2.3) sau tasta de blocare a ecranului (pt ICS: sg s 3) si navigati pana la “yes” si repetati procedura. Reporniti telefonul selectand “reboot” si acesta va fi ca nou. DEZAVANTAJ: Prin acest procedeu pierdeti toate datele in afara de contactele de pe SIM si fisierele de pe cartela SD. Este recomandat sa nu aveti introduse cartela SIM si SD in timpul acestei resetari.

Asteptam intrebarile voastre. Daca vi s-a parut util recomandati articolul si prietenilor/like/share/tweet/+1 :) .

803 thoughts on “Schimbare model/parola pe Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>