Tutorial resoftare Motorola Defy (MIUI)+Unbrick

9e1d7_Miui

Multi avem telefoane Motorola Defy asa ca m-am hotarat sa fac un tutorial pas cu pas despre cum sa instalezi un custom rom pentru Defy. ATENTIE! Instaland un soft care nu este lansat oficial de Motorola riscati sa pierdeti garantia si daca nu urmariti pas cu pas tutorialul va puteti alege cu o caramida. Din fericire, telefonul intra mai mult intr-o stare de “paralizie” si poate fi readus la normal cu usurinta, asa ca simtitiva liberi sa intrebati orice in comentarii.

Ce ne trebuie:

 • Custom Rom-ul.(MIUI)  Link
 • SuperOneClick (programul pentru root-are). Link
 • 2ndinit (programul pentru meniul recovery). Link
 • Telefonul sa fie incarcat mai mult de 50%.

1. Descarcam toate fisierele si le punem intr-un folder;

2. Pe telefon, mergem in settings -> Apps -> Development  si bifam USB debugging;

3. Acum conectam telefonul la calculator si deschidem SuperOneClick si apasati Root. Asteptati sa se finalizeze, si apoi inchideti. Va duceti inapoi la Development si debifati USB Debugging. Apoi restartati telefonul;

4. Copiati programul 2ndinit si Rom-ul in memoria telefonului, cel mai bine in root ca sa fie gasite usor;

5. Deschideti fisierele cardului de memorie cu programul preinstalat FileManager, apoi cautam si instalam programul 2ndinit ( cel mai probabil sa fie formatul .apk);

6. Deschidem 2ndinit, ne asiguram inainte ca avem o conexiune la internet, apoi apasam Install 2ndinit Recovery si alegem Latest Version;

7. Pe parcursul instalarii vor aparea niste pop-up-uri la care apasam Allow;

8. Odata ce s-a finalizat instalarea inchidem telefonul;

9. Deschidem telefonul iar cand se va deschide led-ul albastru al telefonului apasam rapid Volume Down (Volum Jos);

10. Ne-a aparut meniul Recovery. Selectam folosind butoanele de volum si butonul de oprire/pornire pentru OK. Incepem selectand Recovery -> Custom Recovery -> Wipe Data/Factory Reset. Aceasta va sterge toate programele de pe telefon. Eventual puteti face un backup inainte de asta.

11. Mergem in Install zip from sdcard ->choose zip -> alegem Rom-ul descarcat ->Yes

12. Asteptam sa se termine instalarea si apoi restartam.Acum ar trebui sa aveti MIUI !

 

In caz de orice problema care o intampinati si dintr-o data va treziti ca telefonul nu se mai deschide,v-am pregatit cativa pasi despre cum sa faci un Unbrick.

Ne trebuie:

 • RDS Lite (Link) (Il instalam )
 • Nordic SBF (Link)

1.Deschidem telefonul in recovery mode (tineti apasat butonul Power si Volum Jos in acelasi timp).

2.La logo apasati amandoua butoane de volum in acelas timp.

3.Selectati wipe cu butoanele de volum si apasati OK cu butonul power.

4.Inchidem si apoi deschidem telefonul tinand apasat pe butonul power si Volum Sus.

5.Il conectam la calculator.Ar trebui sa se deschida modul USB automat.

6.Deschidem RDS lite,selectam fisierul .sbf descarcat din link-ul de mai sus si apoi jos ar trebui sa va arate device-ul.Il selectam si apoi apasam start.

7.Dupa ce se restarteaza ar trebui sa fie Froyo.Daca va place Froyo puteti ramane pe el.Nu este obligatoriu sa-l schimbam.

 

 

Daca intampinati probleme va astept cu o parere in comentarii.In caz de link-uri care nu merg,spuneti-mi printr-un comentariu.

15 thoughts on “Tutorial resoftare Motorola Defy (MIUI)+Unbrick

 1. d-petre

  Care versiune de 2ndinit functioneaza cel mai bine pe Defy simplu … am vazut ca Pedro spune ca n-a testat 2.3 pe Defy simplu.
  Ati folosit 2ndinit 2.3 pe Defy (MB525) ???

  Reply
  1. Bogdan Tomescu

   Nu prea inteleg…Pe Defy nu sa lansat Android 2.3 deci nu prea ai cum sa faci update la 2.3 fara un meniu Recovery.Si pentru asta trebuie sa-l root-ezi, adica pierzi garantia.Iar daca ai 2ndinit instalat deja nu-ti recomand sa-l instalezi din nou ,poate sa nu ti se mai deschida ;) Iti recomand sa instalezi ultima versiune 2ndinit adica 2.3 care s-a lansat oficial de curand. Il gasesti pe linkul de la articol, in josul paginii de pe link-ul xda. Bafta xD

   Reply
  1. Bogdan Tomescu

   Ba cred ca da.Alegi fisierul .zip prin ROM Manager si ar trebui sa mearga. Nu am incercat CWM, Imi place mai mult varianta 2ndInit. In caz ca ti se brick-uieste telefonul am sa fac un tutorial penru cine are nevoie.

   Reply
 2. razvan

  Salut, linkurile 1 si 2 nu mai merg, eu am cautat pe google da nu vreau sa fac vreo prostie asa ca te rog pe tine daca ai timp sa pui alte linkuri.
  Mersi!

  Reply
 3. George

  salut! am si eu un motorola defy si am incercat sa ii instalez un sbf pe el si nu a fost bun.. si acu numai pot sa il pornesc… ma poate ajuta cineva?

  Reply
 4. Remina

  Buna si eu am un motorola defy .. sa inchis si acum nu il mai pot deschide apare doar logo`motto ce sa fac ? app nu se aprinde ledul albastru cand il bag la incc sau usb :(

  Reply
 5. simplu.george

  salut! am si eu un motorola defy si am incercat sa ii instalez un sbf pe el si nu a fost bun.. si acu numai pot sa il pornesc… ma poate ajuta cineva?

  Reply
 6. se7en

  Sal! Stii cumva daca prin resoftare sau root pot sa ii activez functia apel video in reteaua GSM (NU VoIP)?

  Reply
 7. andreea

  tel nu se mai deschide deloc.apare bulina rosie cu M in mijloc,care palpaie,dar nu se deschide. ce sa fac?

  Reply
 8. Florin

  Salut!

  După instalarea aplicației SndInitDefy_2.3.apk pentru un upgrade de custom ROM, nu mai reușesc să bootez. Apare sigla M de la Motorola, iar în Android Recovery nu am decât opțiunea de Apply Update.ZIP from SD card. Telefonul avea instalat CyanogenMod 10.1.

  Nu știu cum aș putea să procedez mai departe. Telefonul nu este văzut în RDS Lite, pentru un eventual flash de ROM…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>